1.5.15

Nieuwe wijnbar: St. Andrea Borbár


De wijnbars in Budapest schieten als paddenstoelen uit de grond. Ook St. Andrea laat zich niet onbetuigd. Het wijnhuis uit Eger opende twee maanden geleden een schitterende, sfeervolle wijn- en gourmetbar, te vinden in het neobarokke Eiffel Palace, dicht bij het Nyugati-station. Nou ja, bar? Daarmee doe je het echt tekort. Het is meer een gastronomisch restaurant.

Diner
Mijnheer H en ik hadden lekkere trek en wilden gisteren weleens een gokje wagen in de wijnbar van St. Andrea. Bij de ingang werden we hartelijk ontvangen door een ober en vanaf dat moment viel ik van de ene verbazing in de andere. Een smaakvol, modern interieur, strakke wijnrekken langs de wanden, zachte muziek en gedempte geluiden. Een zeer attente, zeer vriendelijke bediening. Niets ontgaat de obers, je wijnglazen vullen ze op het juiste moment bij en ze hebben kennis van zaken.
We kozen een viergangenmenu, met voor mij een vegetarische variant. Verrukkelijk! Het diner werd gelardeerd met verrassingshapjes tussendoor, zoals sorbetijs van kervel. Op de wijnkaart natuurlijk vooral wijnen van St. Andrea. Wij dronken een mousserende wijn van St. Andrea en een heerlijke Merengő 2009 bij ons diner. Duur? Nou, in ieder geval niet goedkoop. De wijnen op de kaart zijn nauwelijks hoger geprijsd dan in de wijnwinkel. Goedkoop? Nee, ook niet. Wij betaalden samen 120 euro. De fles wijn slokte eenderde van de rekening op.
Ik zou zeggen: breng zelf eens een bezoek aan de St. Andrea Borbár. Al is het maar voor de ambiance. Je hoeft er nog niet eens te eten, alleen wijnproeven mag ook.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten