14.1.16

Furmint Február komt eraan


Het begint met een F en het heet Furmint Február. Inderdaad, over een paar weken is het februari en staat de spannende furmintdruif weer centraal in wijnland Hongarije.
Dat de furmint vele gezichten heeft, weten we. Droog, halfdroog, halfzoet, zoet, you name it. Je kunt hierover meer lezen in mijn artikel dat ik een paar jaar geleden over dit thema geschreven heb.
Waarom zoveel aandacht? Allereerst omdat wijnkenners er in toenemende mate van overtuigd zijn dat de furmint kwaliteitswijnen voortbrengt. En last but not least: de druif wordt beschouwd als een typisch Hongaars ras.
Proeverijen, workshops, verkoopacties, diners met wijnarrangementen ... alles wordt eraan gedaan om de furmint in het zonnetje te zetten. Hoogtepunt is de Grote Furmintproeverij, die zoals altijd gehouden wordt in het Landbouwkundig Museum, Vajdahunyadvár in Budapest. Je kunt hier naar verwachting 150 furmintwijnen proeven. Dat houdt je in ieder geval voorlopig van de straat.
Ook ik zal aandacht besteden aan de furmintdruif, met in februari iedere week een weetfeitje.

De Grote Proeverij
De Grote Proeverij wordt gehouden op donderdag 4 februari 2016 van 16.00 tot 21.00 uur. Kaartjes kosten tot 2 februari 8.900 forint in de voorverkoop. Daarna wordt de prijs 9.900 forint. Op de Facebookpagina van 7. Furmint Február Kóstoló vind je meer informatie (in het Hongaars) over dit evenement.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten