9.10.10

Wijngeluk in Eger (4): een topwijn in een toprestaurant

Voor het diner hadden we een tafel gereserveerd in wijnrestaurant Imola, het beste restaurant van Oost-Hongarije. Het ligt in de buurt van de burcht van Eger, het interieur is klassiek-modern. De wijnen op de fraaie wijnkaart worden tegen kelderprijzen verkocht, en de wijnvitrine is adembenemend.


In Imola genoten we van een kostelijk diner en ... van een formidabele Egri Bikavér Superior van St. Andrea.

St. Andrea - Merengő Egri Bikavér Superior 2007
In de neus rokerige tonen, crème brulée, heel veel kersen, geroosterde tonen en vanille. De rokerigheid en de kersen komen ook in de smaak terug, evenals flink wat animale tonen. De wijn wordt iets te koud geserveerd. Na wat opwarmen wordt hij fruitiger en jammiger. 



(op de foto een Merengő uit 2006)

Een romige wijn met een verleidelijk zoetje in het midden, en een lange afdronk. Deze Bikavér is fluwelig en rond, blinkt uit in evenwicht en balans. Goddelijk! Ik ben dolgelukkig met ieder glas: wat een perfectie, wat een charmeur ah! We hebben er niets meer aan toe te voegen.
Later droom ik heel de nacht over St. Andrea.
(wordt vervolgd...)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten