12.10.10

Wijngeluk in Eger (5): Gróf Buttler


Onder de parasols op het Dobó tér, het hoofdplein van Eger, is het heerlijk toeven. Restaurant Senator heeft hier heerlijk eten en een mooie wijnkaart, waarvan veel soorten ook per glas geproefd kunnen worden. 
Aan de overkant staat het immens populaire Bikavér Borház (Bikavér Wijnhuis) met een prachtige collectie wijnen in de verkoop. De winkel heeft ook een terras waar je eindeloos veel wijnen kunt proeven. Van de wijnen die we hier proefden, maakten die van Gróf Buttler uit Eger grote indruk.

Gróf Buttler - Eger: Kadarka 2006
Kadarka vind ik een moeilijke wijn vanwege zijn slankheid die vaak naar anorexia neigt. Deze kadarka heeft gelukkig voldoende body. 
We ruiken kruiden, mint en rokerige tonen in het glas. Ik ben zeer gecharmeerd van deze wijn. Een fruitige wijn met rijp rood fruit. Elegant en licht, zoals dat hoort. Een heel mooie kadarka! Dat mag ook wel voor de prijs van 6450,- forint.

Gróf Buttler - Eger: Cabernet Sauvignon 2006
Deze wijn heeft een bloedrode kleur en is wat troebel. Complex geurenpalet van stal, zwarte bessen, mineralen en iets rokerigs. In de smaak prachtig, sappig fruit, donkere tonen, wat jammigheid, laurier en chocolade. Een afdronk die lang aanhoudt. Dit is een prachtige, volle wijn van formaat!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten