29.8.11

Hét wijnfestival komt eraan!

Beter gezegd: wij gaan náár het wijnfestival in de Burcht van Budapest! Tussen 7 en 11 september kun je daar 5000 verschillende wijnen van 220 wijnmakers uit 15 landen proeven. Het gastland is dit jaar Frankrijk.

Cultureel en muzikaal
Ook in 2011 liegt het programma van het bekendste Hongaarse wijnfestival er niet om. 
Een greep uit het grote aanbod aan programma's:
Als je je inschrijft voor de twee avonden durende Wijnuniversiteit, kun je van alles leren over Franse (en Hongaarse!) truffels, en over wijnen uit de Elzas, Languedoc, Loire- en Champagnestreek, en niet te vergeten: Bordeaux.
In de Vinagora-tent mag je onder leiding van een groep wijnspecialisten in vijftig minuten tijd zes wijnen professioneel beoordelen. 
Op 10 september vindt het Wijnoogstgala plaats, waarin natuurlijk de hoofdrol is weggelegd voor de wijnoogst. De optredens worden verzorgd door groepen uit verschillende Hongaarse wijnregio's. 
Bij de culturele en muzikale programma's is Frankrijk ook van de partij. 

Culinair en modern

Op culinair gebied is er ook genoeg te beleven op Hét Wijnfestival, dat dit jaar zijn twintigjarige bestaan viert. Behalve Hongaarse lekkernijen vind je er ook Franse en Spaanse schapen-, geiten- en koeienkaas, hamspecialiteiten en ambachtelijk gerookte lekkernijen. 
Het festival gaat in 2011 met zijn tijd mee door een Wijnfestival-app aan te bieden. Zo kun je de plattegrond raadplegen met je smartphone in je hand, gegevens bekijken van deelnemende wijnmakers, kijken hoe je op het festival kunt komen et cetera. Ideaal vind ik de zeven voorgestelde wijnroutes, die gaan van een Overzicht voor Beginners, via een Master Tour, tot Wijnen uit Tokaj. Zo is het makkelijker kiezen uit het enorme aanbod aan wijnen.

Meer info
Heb je geen smartphone of juist wel? Wil je weten of je favoriete wijnmaker op het festival zal zijn of wat een toegangskaartje kost? Kijk dan hier voor veel meer (ook Engelstalige) informatie.

Foto's: Wine Festival Budapest

2 opmerkingen:

  1. Haha, Peter, dat doe ik zeker! Je kunt ook deze kant uit komen. Ik heb het voor je uitgezocht: 8 of 9 september heen, 13 september terug voor 100 euro met WizzAir. :)

    BeantwoordenVerwijderen