11.9.13

Het Wijnfestival vandaag van start

                                                                                Foto: Zsolt Szigetváry
Vanmiddag gaat voor de 22e keer hét Wijnfestival in de Burcht van Budapest van start. Het thema is dit keer De Vrouw. Beter gezegd: de vrouwelijke wijnmakers. Hun aantal neemt in Hongarije steeds meer toe, en de wijnen die ze maken staan hoog op de wijnranglijsten. Op het Wijnfestival geven logo's op de houten stalletjes aan waar je ze kunt vinden. Waarom de organisatie met zo'n gekunsteld motto komt? Ik zou het niet weten.
Behalve de vrouw, wordt dit jaar Portugal in het zonnetje gezet. Je kunt niet alleen mooie wijnen uit dit land proeven, maar ook kennismaken met de Portugese keuken en cultuur. 
Het Wijnfestival heeft dit jaar een gastronomische nieuwigheid. 12 Hongaarse toprestaurants bereiden vijfgangenmenu's, met bij iedere gang een passende wijn. Knorrende magen die met minder toe kunnen, kunnen hun honger stillen in een van de vele eettentjes.
En zoals altijd zijn er ontzaglijk veel optredens, van dans tot muziek. Zondag vindt de traditionele wijnoogstprocessie plaats. 
Kortom: te veel om op te noemen. Neem wel een paraplu mee als je naar de Burcht komt, want het regent vandaag en de komende dagen flink. 
Wil je meer informatie over hét Wijnfestival van Hongarije? Kijk dan hier op de (Engelstalige) website van het evenement.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten